Tulosta sivu

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä


Keskus/Laboratorion ajanvaraus 02 486 410
Sairaanhoidon neuvonta: 02 4864 1270
Hammashuollon neuvonta: 02 4864 1330
Tuki- ja liikuntaelinoireiden arviointi, neuvonta ja ajanvaraus p. 02 4864 1360,
takaisinsoitto

Kouluterveydenhuollossa jatketaan neuvolassa alkanutta lapsen kasvun, kehityksen ja hyvinvoinnin, sekä koko perheen hyvinvoinnin seurantaa ja tukemista. Se on lakisääteistä ja maksutonta perusterveydenhuollon ennaltaehkäisevää palvelua, jota on saatavilla pääsääntöisesti koulupäivän aikana koululta (ennalta sovittuina vastaanottopäivinä).

Kouluterveydenhuoltoon kuuluu

  • Oppilaan kasvun ja kehityksen seuraaminen sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen
  • Vanhempien ja huoltajien kasvatustyön tukeminen
  • Oppilaan erityisen tuen tai tutkimusten tarpeen varhainen tunnistaminen ja tukeminen sekä pitkäaikaisesti sairaan lapsen omahoidon tukeminen yhteistyössä muiden oppilashuollon toimijoiden kanssa. Tarvittaessa oppilas voidaan ohjata jatkotutkimuksiin ja -hoitoon
  • Kouluympäristön terveellisyyden ja turvallisuuden sekä kouluyhteistyön hyvinvoinnin edistäminen ja seuranta
  • Koulutapaturmien ensiapu
  • Seksuaalikasvatus ja ehkäisy-/seksuaalineuvonta
  • Suun terveydenhuolto
  • Oppilaan terveydentilan toteamista varten tarpeelliset erikoistutkimukset esim. silmälääkärin- ja lasten tai nuortenpsykiatrin tekemään tutkimukseen ohjaaminen)

Huom! Akuutit – ja pitkäaikaissairaudet sekä vapaa-ajalla ja harrastuksissa tapahtuneet tapaturmat hoidetaan terveyskeskuksessa tai muulla hoitavalla taholla.

Mikäli oppilaalla on erityisruokavalio, tulee siitä ilmoittaa kouluterveydenhoitajalle ja koulun keittiölle. Lomake löytyy oheisesta linkistä:

Ilmoitus erityisruokavaliota tarvitsevasta oppilaasta

Terveystarkastukset

Määräaikaiset terveystarkastukset ja niihin sisältyvä terveysneuvonta muodostavat kouluterveydenhuollon rungon. Oppilaalla on terveydenhoitajan tekemä terveystarkastus jokaisella vuosiluokalla. Tämän lisäksi tarkastuksia voidaan tehdä yksilöllisen tarpeen mukaan.

Laajat terveystarkastukset ovat osa määräaikaisia tarkastuksia. 1., 5. ja 8. luokilla tehtävissä laajoissa terveystarkastuksissa arvioidaan koko perheen hyvinvointia. Laajaan terveystarkastukseen kuuluu sekä terveydenhoitajan että lääkärin tekemät tarkastukset. Myös huoltajat kutsutaan mukaan lapsen laajaan terveystarkastukseen.

Koululaisille annettavat rokotukset:

Vesirokkorokote: 11-vuotiaat ja sitä nuoremmat lapset, jotka eivät ole sairastaneet vesirokkoa tai saaneet rokotetta aiemmin.

Kohdunkaulan syöpä (HPV–rokote) : 11-12-vuotiaat

Kurkkumätä, jäykkäkouristus, hinkuyskä (dtap): 14-15-vuotiaat

Näiden lisäksi voidaan tarvittaessa täydentää rokotesuoja rokotusohjelman mukaiseksi sekä antaa perheen toivomat vapaaehtoiset rokotukset.

Toimintaohjelma koulu- ja opiskeluterveydenhuollolle 2019-2021

Lisäksi linkkejä:

Avoin työhakemus

  Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä tarjoaa perusterveydenhuollon palveluja Auran ja Pöytyän asukkaille. Pääterveysasema ja vuodeosasto sijaitsevat Riihikoskella, muut toimipisteemme ovat Aurassa, Kyrössä ja Yläneellä. Toimiva palveluorganisaatiomme tarjoaa kuntalaisille monipuolisia perusterveydenhuollon palveluja jokaisessa toimipisteessä. Päivystystoiminta keskittyy pääterveysasemalle. Vuodeosastomme on luonteeltaan aktiivisen kuntoutumisen osasto, jossa potilaiden hoitoajat ovat suhteellisen lyhyitä ja vaihtuvuus suurta. Työpaikkamme on savuton 1.6.2011 alkaen.

  Tähdellä (*) merkityt kentät pakollisia.

  Nimi*

  Osoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Puhelin*

  Sähköposti*

  Liitä CV

  Työtehtävän nimi, johon haen

  Vapaamuotoinen hakemus

  ×