Tulosta sivu

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä


KESKUS/Laboratorion ja röntgenin ajanvaraus 02 486 410
HOIDON TARPEEN ARVIOINNIT:
Sairaanhoito 02 4864 1270
Tuki- ja liikuntaelinoireet klo 8-11 02 4864 1360
Hammashuolto 02 4864 1330

Apuvälinepalvelut

Apuvälineasioissa palvelemme puhelimitse 02 4864 1361 ma, ke ja pe klo 12-13.
Apuvälineiden sovitus ja lainaus vain ajanvarauksella.

Apuvälineiden saatavuusperusteet, katso linkki

Fysioterapiapalvelut:

Puh. 02 4864 1360 takaisinsoittopalvelu klo 8-11

Fysioterapia sijaitsee Riihikosken terveysasemalla
Yläneentie 1, 21870 Riihikoski

Fysioterapia on avoinna ma-to klo 8-16 ja pe 8-14.15

Fysioterapiassa autamme sinua ylläpitämään terveyttäsi sekä liikkumis- ja toimintakykyäsi. Fysioterapiasta saat neuvontaa ja ohjausta liikkumis- ja toimintakyvyn ongelmissa, kun sinulla on iän, kipujen, sairaalasta kotiutumisen tai vaikean vamman vuoksi vaikeuksia selviytyä normaalista arjesta. Ohjaukset ja vastaanotot voivat tapahtua puhelimitse, yksilökäynteinä tai pienryhmissä. Fysioterapiassa tehdään kuntoutustarpeen arvioita, annetaan ohjeita omatoimiseen harjoitteluun sekä kannustetaan asiakkaita omaan harjoitteluun.

Jokaisella asiakaskäynnillä toteutamme terveyttä ja toimintakykyä edistävää fysioterapeuttista ohjausta ja neuvontaa yksilöllisen tilanteesi mukaisesti. Fysioterapeutit ovat  asiantuntijoita tuki- ja liikuntaelinongelmien hoitamisessa. Oikea-aikainen fysioterapian käynnistyminen on tärkeää ja nopeuttaa työ- ja toimintakyvyn palautumista. Käypä hoito -suositusten mukaan yli 90 prosenttia tuki- ja liikuntaelinsairauksista hoidetaan konservatiivisesti eli ei-leikkauksellisella hoidolla. Tuki- ja liikuntaelin sairauksien hoidossa ja kuntoutuksessa aktiivisen harjoittelun on osoitettu olevan vaikuttavaa.

Äkillisesti alkaneen kivun yhteydessä sinulla on mahdollisuus päästä fysioterapeutin suoravastaanotolle 1-3 päivän sisällä tiettyjen kriteereiden mukaan. Fysioterapeutin suoravastaanotolla tule -oireesi tutkitaan ja arvioidaan yksilöllisesti. Saat kivunhoitoon lääkkeettömiä keinoja, käsikauppalääkitysohjeita ja tarvittaessa ohjataan lääkäriin.   Fysioterapeutti voi kirjoittaa sairaslomaa 1-5 päivää akuuteissa tule -oireissa.

Lasten ja nuorten kohdalla teemme yhteistyötä neuvolan sekä kouluterveydenhuollon kanssa. Fysioterapiassa arvioidaan ja ohjataan tarpeen mukaan lapsen tai nuoren liikkumiseen, toimintakykyyn tai motoriseen kehitykseen liittyviä ongelmia. Lisäksi fysioterapeutti voi toteuttaa ryhdin tai muun asennon seurantaa kasvun aikana ja ohjeistaa erilaisissa tuki- ja liikuntaelinoireissa.

Voit täyttää tulostettavan esitietolomakkeen etukäteen vastaanotolle tullessasi.

Esitietolomake

Esitietolomake eng

 

Palvelut

 

 • Puhelinneuvonta -takaisinsoittopalvelu arkisin klo 8-12
 • Ohjaus ja neuvonta
 • Terapia- ja ohjauskäynnit (myös etävastaanotto/-terapia)
 • Ryhmämuotoinen kuntoutus
 • Erikoissairaanhoidon jatkofysioterapiat
 • Osastokuntoutus
 • Apuvälinepalvelut
 • Kotona selviytymisen arviointi
 • Fysioterapian suoravastaanotto – kaikissa tule-oireissa fysioterapeutille
 • Kelan tai vakuutusyhtiöiden kuntoutusvastuulla olevat vaikeavammaisten asiakkaiden kuntoutusarviot mikäli heidän hoitonsa ei ole erikoissairaanhoidon vastuulla
 • Asiantuntijapalvelut (esim. koulutus- ja konsultaatiopalvelut)

 

 

Ryhmät

 • tules-ryhmä (niska-, olkapää- ja selkäoireiset)
 • artroosiryhmä
 • voima-tasapainoryhmä
 • Parkinsonryhmä

 


Fysioterapian maksut

Fysioterapian yksilökäynti maksaa 11,40 €/käynti. Ryhmäkäynnin hinta 8,80 €.  Alle 18-vuotiaille palvelut ovat maksuttomia.

 

Vastaava ft Marja Alila
ft Oona Mäntysaari
ft Henna Vuoristo
ft Tuula Tammelin
ft Marika Tukia sij. Suvi Vainikkala
ft Anna Mäkinen sij.

 

 

Avoin työhakemus

  Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä tarjoaa perusterveydenhuollon palveluja Auran ja Pöytyän asukkaille. Pääterveysasema ja vuodeosasto sijaitsevat Riihikoskella, muut toimipisteemme ovat Aurassa, Kyrössä ja Yläneellä. Toimiva palveluorganisaatiomme tarjoaa kuntalaisille monipuolisia perusterveydenhuollon palveluja jokaisessa toimipisteessä. Päivystystoiminta keskittyy pääterveysasemalle. Vuodeosastomme on luonteeltaan aktiivisen kuntoutumisen osasto, jossa potilaiden hoitoajat ovat suhteellisen lyhyitä ja vaihtuvuus suurta. Työpaikkamme on savuton 1.6.2011 alkaen.

  Tähdellä (*) merkityt kentät pakollisia.

  Nimi*

  Osoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Puhelin*

  Sähköposti*

  Liitä CV

  Työtehtävän nimi, johon haen

  Vapaamuotoinen hakemus

  ×