Tulosta sivu

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä


KESKUS/Laboratorion ja röntgenin ajanvaraus 02 486 410
HOIDON TARPEEN ARVIOINNIT:
Sairaanhoito 02 4864 1270
Tuki- ja liikuntaelinoireet klo 8-11 02 4864 1360
Hammashuolto 02 4864 1330

Seksuaalineuvonta

 

Seksuaalineuvontaan ovat tervetulleita kaikenikäiset ihmiset sukupuoleen ja seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta.Vastaanotolle kannattaa tulla, mikäli sinulla tai läheiselläsi on jokin seksuaalisuuteen liittyvä kysymys, ongelma tai kriisitilanne, mikä mietityttää ja häiritsee.

Seksuaalineuvonta on tiedon antamista ja ohjausta seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa, eli vuorovaikutukseen perustuvaa ammatillista asiakas- tai potilastyötä. Sen keskeisiä alueita ovat seksuaalisuuteen ja sukupuolisuuteen liittyvät kysymykset ja ongelmat.Jokaisen asiakkaan, jonka sairaus tai hoito vaikuttaa seksuaaliterveyteen, tulisi saada tarvittaessa seksuaalineuvontaa. Hoitamatta jääneillä seksuaalisuuteen liittyvillä ongelmilla tiedetään olevan yhteys elämänlaadun laskuun, masennukseen ja ihmissuhdeongelmiin.Asiantuntevalla seksuaalineuvonnalla ongelmia voidaan ehkäistä ja estää niiden vaikeutuminen, edistää sairauksista toipumista sekä lisätä potilaan voimavaroja.

Esimerkkejä seksuaalineuvojan vastaanotolle tulemisen aiheista ja syistä:

 • eri elämäntilanteisiin liittyvät seksuaalielämän haasteet
 • haluttomuus ja halujen eriparisuus
 • sairauden, vammautumisen tai lääkityksen vaikutukset seksuaalisuuteen
 • seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvät kysymykset
 • itsetuntoon ja kehonkuvaan liittyvät pulmat
 • raskauden aikainen tai synnytyksen jälkeinen seksuaalisuus
 • toiminnalliset seksuaalihäiriöt, yhdyntäkipu, hormonaalisten muutosten aiheuttamat haasteet (vaihdevuodet, testosteronin puutos)
 • sukupuolen kokemukseen liittyvät ristiriidat
 • parisuhteen seksuaalisuus
 • luottamusongelmat
 • seksiriippuvuus

 

Seksuaalineuvojan vastaanottoa kuntayhtymässämme pitää Tarja Alila. Hän on koulutukseltaan auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS) sekä terveydenhoitaja. Vastaanotolle ohjaudutaan joko itse puhelimitse yhteyttä ottamalla, tai esimerkiksi lääkärin, fysioterapeutin tai muun ammattihenkilön ohjaamana. Toiveenamme on, että kynnys yhteydenottoon on matala. Olethan rohkeasti yhteydessä. Lupaamme tarjota asiakkaalle turvallisen ympäristön, jonne voi saapua täysin omana itsenään. Työskentely ja asiakkaan kohtaaminen on luontevaa, luotettavaa ja asiakkaan arvoja kunnioittavaa.

Yhteystiedot:

Seksuaalineuvoja Tarja Alila, puh. 041 3127480. Sähköposti: tarja.alila@gmail.com.

 

Seksuaaliterveyteen liittyviä nettisivuja:

http://www.vaestoliitto.fi/parisuhde/

http://www.vaestoliitto.fi/seksuaalisuus/

http://Seksuaalisuuden omahoito

http://Sexpo

 

Avoin työhakemus

  Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä tarjoaa perusterveydenhuollon palveluja Auran ja Pöytyän asukkaille. Pääterveysasema ja vuodeosasto sijaitsevat Riihikoskella, muut toimipisteemme ovat Aurassa, Kyrössä ja Yläneellä. Toimiva palveluorganisaatiomme tarjoaa kuntalaisille monipuolisia perusterveydenhuollon palveluja jokaisessa toimipisteessä. Päivystystoiminta keskittyy pääterveysasemalle. Vuodeosastomme on luonteeltaan aktiivisen kuntoutumisen osasto, jossa potilaiden hoitoajat ovat suhteellisen lyhyitä ja vaihtuvuus suurta. Työpaikkamme on savuton 1.6.2011 alkaen.

  Tähdellä (*) merkityt kentät pakollisia.

  Nimi*

  Osoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Puhelin*

  Sähköposti*

  Liitä CV

  Työtehtävän nimi, johon haen

  Vapaamuotoinen hakemus

  ×