Tulosta sivu

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä


Koronainfo 02 4864 1398
Keskus/Laboratorion ajanvaraus 02 486 410
Sairaanhoidon neuvonta: 02 4864 1270
Hammashuollon neuvonta: 02 4864 1330

Äkillinen kipu aikaisemmin terveessä selässä on tavallisimmin noidannuoli, kivulias lihaskouristus. Se saattaa tulla yllättäen ja ilman nähtävää syytä. Pienikin liike saa silmissä salamoimaan.

  • hoitona lepo ja kylmäpakkaus kipukohdalle, esimerkiksi muovikassissa vettä, sulje hyvin ja laita hetkeksi pakastimeen, hoida tällä 5-10 min. kerrallaan niin, että ihon ja pussin välissä on esim. pyyheliina. Toista hoito
  • lisäksi voit ottaa särkylääkettä
  • liikkeelle heti, kun kipu sallii

Tarvittaessa hoidontarpeen arvioiva sairaanhoitaja ohjaa potilaan fysioterapeutin vastaanotolle (akuutissa alaselkäkivussa).
Fysioterapeutilla on oikeus kirjoittaa sairauslomaa 1-5 päivää.

Lääkäriin

  • jos alaraajojen toiminnassa, virtsaamisessa tai ulostamisessa ilmenee häiriöitä
  • jos selkäkipuun liittyy kuume
  • jos selkäkipu pitkittyy
  • alaraajat tulevat tunnottomiksi
  • peräaukon seutu tulee tunnottomaksi tai alkaa esiintyä ulostamis- tai virtsaamisvaikeuksia

Huom. Kroonisissa selkävaivoissa selän käyttö on osa hoitoa – joskus jopa tärkein osa. Tiedustele lääkäriltäsi lähetettä fysioterapian selkäryhmään.

Avoin työhakemus

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä tarjoaa perusterveydenhuollon palveluja Auran ja Pöytyän asukkaille. Pääterveysasema ja vuodeosasto sijaitsevat Riihikoskella, muut toimipisteemme ovat Aurassa, Kyrössä ja Yläneellä. Toimiva palveluorganisaatiomme tarjoaa kuntalaisille monipuolisia perusterveydenhuollon palveluja jokaisessa toimipisteessä. Päivystystoiminta keskittyy pääterveysasemalle. Vuodeosastomme on luonteeltaan aktiivisen kuntoutumisen osasto, jossa potilaiden hoitoajat ovat suhteellisen lyhyitä ja vaihtuvuus suurta. Työpaikkamme on savuton 1.6.2011 alkaen.

Tähdellä (*) merkityt kentät pakollisia.

Nimi*

Osoite

Postinumero

Postitoimipaikka

Puhelin*

Sähköposti*

Liitä CV

Työtehtävän nimi, johon haen

Vapaamuotoinen hakemus

×