Tulosta sivu

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä


KESKUS/Laboratorion ja röntgenin ajanvaraus 02 486 410
HOIDON TARPEEN ARVIOINNIT:
Sairaanhoito 02 4864 1270
Tuki- ja liikuntaelinoireet klo 8-11 02 4864 1360
Hammashuolto 02 4864 1330

KORVAKIPUA

Korvasärystä on aina syytä hakeutua lääkäriin.

Jos särky alkaa yöllä, ensiavuksi

 • voit ottaa särkylääkettä – lapsille ensisijaisesti parasetamoli-valmistetta pakkauksen ohjeen mukaan ja laittaa puuduttavia tippoja
 • pystyasennossa särky on vähäisempää. Tue tyynyillä pystympi nukkuma-asento tai laita korotusta vuoteen jalkojen alle pääpuoleen
 • varaa aika heti aamulla ensisijaisesti omalääkärin vastaanotolle

KUUMETTA

Pienen lapsen normaali lämpö on korkeampi kuin aikuisen. Kuumeena voidaan pitää vasta yli 38º lämpöä. Lapsen kuume saattaa rajustikin nousta 38º- 40º asti, vaikkei olisi rajusta taudista kysymys. Älä arvioi kuumetta – mittaa.

Vältä aina tarpeetonta lääkkeiden käyttöä. Yli 38,5º kuumetta voit alentaa lääkkeillä ja riisumalla lapsi vähiin vaatteisiin, viilentämällä huonetta ja antamalla nestettä riittävästi.

Lääkkeiden käyttö onnistuu parhaiten peräpuikkoina. Yli 2-vuotiaille voit antaa nestemäistä lasten kuumelääkettä. Suositeltavia kuumelääkkeitä ovat parasetamolia sisältävät valmisteet, joita saat apteekista ilman lääkemääräystä. Seuraa tarkoin pakkauksessa olevia ohjeita.

Neuvolasta saat tarvittaessa lisäohjeita.

Lääkärin vastaanotolle

 • jos kuumeen yhteydessä lapsella on selviä kipuoireita nielusta, korvista tai vatsan alueelta
 • jos lapsi on käsittelyarka
 • jos lapsi on poikkeuksellisen unelias
 • jos lapsi kouristaa
 • jos kuume pitkittyy
Avoin työhakemus

  Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä tarjoaa perusterveydenhuollon palveluja Auran ja Pöytyän asukkaille. Pääterveysasema ja vuodeosasto sijaitsevat Riihikoskella, muut toimipisteemme ovat Aurassa, Kyrössä ja Yläneellä. Toimiva palveluorganisaatiomme tarjoaa kuntalaisille monipuolisia perusterveydenhuollon palveluja jokaisessa toimipisteessä. Päivystystoiminta keskittyy pääterveysasemalle. Vuodeosastomme on luonteeltaan aktiivisen kuntoutumisen osasto, jossa potilaiden hoitoajat ovat suhteellisen lyhyitä ja vaihtuvuus suurta. Työpaikkamme on savuton 1.6.2011 alkaen.

  Tähdellä (*) merkityt kentät pakollisia.

  Nimi*

  Osoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Puhelin*

  Sähköposti*

  Liitä CV

  Työtehtävän nimi, johon haen

  Vapaamuotoinen hakemus

  ×