Tulosta sivu

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä


KESKUS/Laboratorion ja röntgenin ajanvaraus 02 486 410
HOIDON TARPEEN ARVIOINNIT:
Sairaanhoito 02 4864 1270
Hammashuolto 02 4864 1330
Tuki- ja liikuntaelinoireiset (Fysioterapia) 02 4864 1360

Koronarokotukset jatkuvat viikottain eri terveysasemilla. Ajanvaraus ensisijaisesti sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta. Rokotepuhelin on avoinna ma-pe klo 12-13 (p. 040 6430930). Puhelimitse on mahdollisuus saada myös rokotuksiin liittyvää neuvontaa.

Aikuisten (yli18v) 1.-2.rokoteannoksen välin tulee olla 3-6 vkoa ja 2.-3. annoksen välin 3-6 kk. – jos on sairastanut koronataudin ja saanut kaksi rokoteannosta ei suojan kannalta tarvitse kolmatta rokoteannosta. Jos rokotettu henkilö sairastuu koronavirustautiin, vahvistaa sairastettu tauti rokottamalla aikaansaatua suojaa samalla tavoin kuin taudin sairastamattomilla seuraava rokoteannos. On kuitenkin huomattava, että rokoteannoksen ja koronvirustartunnan välin on oltava riittävän pitkä, vähintään 6 viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta. THL suosittelee kolmatta rokoteannosta kaikille 18 vuotta täyttäneille ja voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. On tärkeää huolehtia riittävästä rokotesuojasta ja hankkia kaikki suositellut rokoteannokset.

Neljänsiä koronarokoteannoksia suositellaan 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3-4 kk (huom! voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmä kts. THL ohje, infektiotaudit ja rokotukset.

Lasten (5-11v) 1.-2. rokoteannoksen suositeltu annosväli on 6-12vkoa. Nuorten 12-17v osalta noudatetaan aikuisten rokotusohjelmaa 1.-2.annosten osalta. – rokoteannoksen ja koronvirustartunnan välin on oltava riittävän pitkä, vähintään 6 viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta. Jos alle 18-vuotias lapsi sairastuu ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen alle 6 viikon kuluttua koronatautiin, suosittelemme toista annosta 4–6 kuukauden kuluttua. Pidemmällä aikavälillä saavutetaan parempi immuunivaste. Jos ensimmäisen rokoteannoksen ja sairastetun taudin välillä on yli 6 viikkoa, lapsi tai nuori ei suojan kannalta tarvitse toista rokoteannosta. Toinen annos voidaan kuitenkin antaa myös lapsille ja nuorille, joilla ensimmäisen annoksen ja sairastetun taudin väli on ollut yli 6 viikkoa, jos se on tarpeen esimerkiksi matkustamisen vuoksi tai muusta painavasta syystä. Tässä tulee huomioida mahdollisimman pitkä väli sairastetun taudin ja rokotteen kanssa, vähintään 4 kuukautta.

Lasten koronarokotuksia pyritään toteuttamaan tarpeen mukaan (2-3 vkon välein). Ajanvaraus e-ajanvarauksen kautta tai p. 040 6430930 (ma-pe klo 12-13).

Comments are closed.

Avoin työhakemus

  Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä tarjoaa perusterveydenhuollon palveluja Auran ja Pöytyän asukkaille. Pääterveysasema ja vuodeosasto sijaitsevat Riihikoskella, muut toimipisteemme ovat Aurassa, Kyrössä ja Yläneellä. Toimiva palveluorganisaatiomme tarjoaa kuntalaisille monipuolisia perusterveydenhuollon palveluja jokaisessa toimipisteessä. Päivystystoiminta keskittyy pääterveysasemalle. Vuodeosastomme on luonteeltaan aktiivisen kuntoutumisen osasto, jossa potilaiden hoitoajat ovat suhteellisen lyhyitä ja vaihtuvuus suurta. Työpaikkamme on savuton 1.6.2011 alkaen.

  Tähdellä (*) merkityt kentät pakollisia.

  Nimi*

  Osoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Puhelin*

  Sähköposti*

  Liitä CV

  Työtehtävän nimi, johon haen

  Vapaamuotoinen hakemus

  ×