Tulosta sivu

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä


Keskus/Laboratorion ajanvaraus 02 486 410
Sairaanhoidon neuvonta: 02 4864 1270
Hammashuollon neuvonta: 02 4864 1330
Tuki- ja liikuntaelinoireiden arviointi, neuvonta ja ajanvaraus p. 02 4864 1360,
takaisinsoitto

Ajankohtaista - Pöytyän Terveyskeskus

19
tammi

Tiedote Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymästä

Koronatilanteen kiristyminen on aiheuttanut henkilökuntamme keskuudessa poissaoloja. Joudumme tämän vuoksi tekemään järjestelyjä Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän arjessa. Järjestelyillä turvaamme kaikkein tärkeimmät toimintomme kuten kiireellisten hoidon.
24.1.2022 – 20.2.2022 välisenä aikana sairaanhoito keskitetään Yläneen terveysasemalta Riihikosken, Kyrön ja Auran terveysasemille. Yläneen terveysasemalla jatkuvat rokotukset, laboratoriotutkimukset, diabeteshoitajan vastaanotto sekä hammashuolto suunnitellusti. Lisäksi joudumme yleisesti koko kuntayhtymän alueella supistamaan lääkäreiden ei-kiirellisiä vastaanottoja kuten pitkäaikaisvaivojen vuosikontrolleja.
19.1.2022
Johtava lääkäri Katja

18
tammi

Koronatestaus ja ohjeet sairastuneelle

Hengitystieinfektion oireissa on aina jäätävä heti kotiin ja tehtävä mahdollisuuksien mukaan kotitesti.

Suosittelemme vahvasti, että vältät vapaaehtoisesti kontakteja muihin kuin samassa taloudessa asuviin vähintään viiden päivän ajan tai kunnes olet ollut oireeton 2 vuorokautta. Oireisena on tärkeä välttää kontakteja vaikka kotitesti olisi negatiivinenkin.

Kotitestin ollessa positiivinen suosittelemme myös aina samassa taloudessa asuvia välttämään ulkopuolisia kontakteja, kunnes mahdollisesti viimeisenä sairastuneen perheenjäsenen sairastumisesta on kulunut 5 vuorokautta tai hän on ollut oireeton vähintään 2 vuorokautta.

Sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon eikä hakeutua terveydenhuollon koronatestiin, jos oireesi ovat lieviä.

Jos sinulla on vakavia oireita kuten hengenahdistusta tai yleistilan laskua, ota yhteyttä terveydenhuoltoon tai hätätilanteessa soita 112.

Oireettomia ei lähtökohtaisesti testata.

Terveydenhuollossa tapahtuvaa koronatestausta suositellaan kuitenkin seuraaville oireiselle tai altistuneille henkilöille:

 • hengitystieoireet vakavia
 • sosiaali- ja terveydenhuollon potilas/asiakastyötä tekeville työntekijöille
 • henkilöille, jotka kuuluvat vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin
 • raskaana oleville
 • rokottamattomille yli 60-vuotiaille, jotka eivät ole edeltävän 6 kuukauden aikana sairastaneet koronaa
 • varusmiehille
 • todistukseksi poissaoloon oikeudenkäynnistä
 • testi on oleellinen osa koronapassia (aiemmin vain 0 tai 1 rokotetta saatuna)
 • eristys- tai karanteenipäätös on taloudellisesti tärkeä (palkaton sairasloma, matka peruuntunut, ..)
 
4
tammi

Tiedote lasten koronarokotuksista

Valtioneuvosto päätti keskiviikkona 22.12.2021, että koronarokotuksia tarjotaan kaikille viisi vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. 5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.
Kertyneen tiedon perusteella yleisimmät haittavaikutukset lapsilla ovat olleet samankaltaisia kuin yli 12-vuotiailla rokotetuilla. Suurin osa haittavaikutuksista on lieviä ja ohimeneviä, esimerkiksi punoitusta ja turvotusta rokotuskohdassa, kuumetta ja päänsärkyä sekä väsymystä, lihassärkyjä ja vilunväristyksiä. Rokote ei sisällä mitään kasvi- tai eläinperäistä ainesosaa. Siitepölyallergikko tai allergisia oireita tietyistä ruoka-aineista saavat voivat ottaa rokotteen. mRNA-rokotteet eivät sisällä myöskään kananmunan proteiineja lainkaan, joten rokotteen voi ottaa vaikka olisi kananmunalle allerginen.
Ottamalla rokotuksen lapsi voi suojata sekä itseään että lähipiiriään koronavirustaudilta ja etenkin sen vakavalta muodolta. Vaikka lapset harvoin sairastuvat vakavaan koronatautiin, sairaalahoitoa vaativa taudinkuva, oireiden pitkittyminen tai jälkitaudit ovat myös lapsilla mahdollisia.

Rokotuksiin voi varata ajan sähköisesti eAjanvarauksen kautta tai puhelimitse p.040 6430930 ma-pe klo 12-14.

Lapsen rokottamiseen tarvitaan huoltajan tai molempien huoltajien suostumus joko kirjallisesti tai suullisesti paikan päällä. Kirjallinen suostumus voi olla itse laadittu tai vaihtoehtoisesti voi tulostaa THL nettisivuilta huoltajan suostumuksen alaikäisen koronarokotukselle.
Kun tulet rokotukselle, tule ilman flunssan oireita. Noudatetaan turvavälejä ja kouluikäisten lasten toivotaan käyttävän aikuisten lisäksi kasvomaskeja. Ota mukaan Kela-kortti ja suostumuslomake mahdollisilta huoltajilta, jotka eivät ole mukana.

22
joulu

Tiedote koronarokotuksista

Pöytyän terveyskeskuksessa on varattavissa 3.rokote kaikille yli 18v perusterveille, jos edellisestä on kulunut 4-6 kk. Yli 60 vuotiaiden 3. rokotuksen voi varata, kun 2.rokotuksesta on kulunut 3-4 kuukautta.

Voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille (THL ohje) voidaan antaa kolmas rokoteannos, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

Edelleen 1. ja 2. rokotuksia on varattavissa. Aikoja suositellaan varaamaan sähköisen ajanvarauksen kautta www.poytyanterveyskeskus.fi

Aikoja voi varata myös rokotepuhelimen kautta arkisin klo 12-14 numerosta 040 643 0930. Numero on ruuhkainen, suosikaa sähköistä ajanvarausta, kiitos!
Huom! Riihikosken terveysaseman koronarokotuksiin käynti Riihikosken terveysaseman Yläneentie 1 pääoven kautta.

 

23
kesä

Koronarokotusaikojen varaaminen

Voit varata ajan sähköisen ajanvarauksen kautta tai puhelimitse numerosta 040 643 0930 ma-to klo 12-14.
Linkki sähköiseen ajanvaraukseen löytyy etusivulta (vihreä painike ajanvaraus).

27
huhti

Tiedote terveyskeskusosaston vierailuista

12.1.2022 alkaen on asetettu vierailukielto toistaiseksi Pöytyän kuntayhtymän vuodeosastolle noroviruksen aiheuttamien tartuntojen vuoksi. Tilannetta arvioidaan päivittäin. Rajoitukset kestävät siihen asti, että tilanne osastolla rauhoittuu.
Katja Virta
Johtava lääkäri
Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
6
marras

Tuki- ja liikuntaelinoireisten puhelut, neuvonta ja ajanvaraus fysioterapiaan

6.4.2021 lähtien tuki- ja liikuntaelinoireiset voivat ottaa yhteyttä fysioterapiaan arkisin klo 8-14 neuvontaa ja ajanvarausta varten.

Pöytyän terveyskeskuksessa alkaa 6.4.2021 fysioterapeuttien hoidon tarpeen arviointi tuki- ja liikuntaelinoireissa ja kivuissa. Fysioterapeutin puhelinneuvontaan voi soittaa kaikissa tuki- ja liikuntaelinvaivoissa ja kuntoutukseen liittyvissä asioissa. Tällaisia voivat olla esimerkiksi äkillisesti tai hiljalleen kipeytynyt niska, selkä, olkapää, kyynärpää, ranne, lonkka, polvi, jalkapohja ym. Suurienergiset tapaturmat ja vammat ohjautuvat sairaanhoidon neuvonnan kautta lääkärille.

Fysioterapeutti tekee hoidon tarpeen arvioinnin perusteella päätöksen siitä ohjataanko asiakas nopeasti fysioterapeutin akuuttiajalle, myöhemmin fysioterapeutin vastaanotolle tai riittääkö puhelinneuvonta tai muu etävastaanotto.

Äkillisesti alkaneen kivun yhteydessä sinulla on mahdollisuus päästä fysioterapeutin suoravastaanotolle 1-3 päivän sisällä tiettyjen kriteereiden mukaan. Fysioterapeutin suoravastaanotolla tule -oireesi tutkitaan ja arvioidaan yksilöllisesti. Saat kivunhoitoon lääkkeettömiä keinoja, käsikauppalääkitysohjeita ja tarvittaessa ohjataan lääkäriin.  Fysioterapeutilla on mahdollisuus kirjoittaa sairaslomaa 1-5 päivää.

Pitkäaikaisemmissa tuki- ja liikuntaelinoireissa tutkimme, kartoitamme ja arvioimme toimintakykyäsi. Fysioterapeuttisella ohjauksella pyritään ennaltaehkäisemään kivun toistumista sekä pitkittymistä. Saat ohjeet sinulle sopivista harjoitteista ja omahoidosta. Tapaamiset voivat toteutua yksilökäynteinä tai pienryhmissä.

5
loka

Koronatiedote Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

Koronaviruspandemia, tilanne Varsinais-Suomessa

27
tammi

Avoimet työpaikat

Lähetä avoin työhakemus

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä tarjoaa perusterveydenhuollon palveluja Auran ja Pöytyän asukkaille. Pääterveysasema ja osasto sijaitsevat Riihikoskella, muut toimipisteemme ovat Aurassa, Kyrössä ja Yläneellä. Palveluorganisaatiomme tarjoaa kuntalaisille monipuolisia perusterveydenhuollon palveluja jokaisessa toimipisteessä. Osastomme on luonteeltaan aktiivisen kuntoutumisen osasto, jossa potilaiden hoitoajat ovat suhteellisen lyhyitä ja vaihtuvuus suurta. Työpaikkamme on savuton.

Kuntayhtymän sähköpostiosoite on muotoa: etunimi.sukunimi@tk.poytya.fi

 

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän muodostavat Pöytyän ja Auran kunnat vireässä maaseutuympäristössä lähellä Turkua. Kuntien väestömäärä on yhteensä n 12 400 asukasta. Kuntayhtymässämme on 10 lääkärin virkaa. Käytössämme on Lifecare -potilastietojärjestelmä ja digitaalinen kuvantamisjärjestelmä. Terveyskeskuksessa on oma laboratorio ja röntgen. Olemme hyvä työantaja, joka rohkaisee työntekijöitään kouluttautumaan ja kehittämään aktiivisesti työtään ja toimintatapojaan, toimimme myös aktiivisessa yhteistyössä alueen erikoissairaanhoidon sekä paikallisten kuntien  kanssa kehittäen väestön palveluja ajan hengessä.   Työyhteisömme henki on hyvä, kaikkia ammattiryhmiä arvostava.

PÖYTYÄN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄSSÄ

on haettavana

 

Terveyskeskushammaslääkäri viransijaisuus 10.1.22-11.2.2023.

Haemme hammaslääkäriä opintovapaan viransijaisuuteen 10.12.2022 lähtien tai sopimuksen mukaan ensisijaisesti Kyrön hammashoitolaan, jossa vastaanottotilat löytyy kahdelle hammaslääkärille ja yhdelle suuhygienistille. Tehtävänkuva on monipuolinen ja asiakaskuntana on kaikki ikäluokat.

Kuntayhtymässämme on 6 hammaslääkärin virkaa, joista yksi toimii vastaavana hammaslääkärinä, 5 suuhygienistin tointa sekä 7 hammashoitajan tointa. Hammashoidon vastaanotot löytyvät kaikista neljältä terveysasemaltamme. Käytössämme on Lifecare-potilastietojärjestelmä ja digitaalinen kuvantamisjärjestelmä.

Kelpoisuusvaatimuksena on Suomessa laillistetun hammaslääkärin pätevyys sekä hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito. Työaika on 38,25 h/vko. Palkkaus on KVTES:n ja lääkärisopimuksen mukainen. Käy tutustumassa meihin www.poytyanterveyskeskus.fi

Hakemukset 31.12.21 mennessä Kuntarekry.fi –palvelun sähköisen hakemuksen kautta. Lisätietoja antaa vastaava hammaslääkäri Heli Kriikkula, heli.kriikkula@tk.poytya.fi, puh. (02) 4864 1330 (yhteydenotot hammashuollon ajanvarausnumeron kautta tai sähköpostitse)

Lähihoitajan toimi

Haemme akuuttiluonteiselle osastollemme lähihoitajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Työ on kolmivuorotyötä. Kelpoisuusehtona lähihoitajan tehtävään on perushoitajan tai lähihoitajan tutkinto.  Odotamme hakijalta hyvää hoitotyön osaamista, joustavuutta, hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, kehitysmyönteistä asennetta työhön sekä kykyä toimia moniammatillisessa työryhmässä.

Valitun on ennen työn vastaanottamista esitettävä kuntayhtymän käyttämän työterveyshuollon hyväksyttävä todistus terveydentilastaan.  Tehtävän täytössä noudatamme 4 kuukauden koeaikaa.

Alkuperäiset työ- sekä opintotodistukset tulee esittää mahdollisen haastattelun yhteydessä.

Terveyskeskuksemme kotisivut löytyvät osoitteesta www.poytyanterveyskeskus.fi

Lisätietoja tehtävästä antavat osastonhoitaja Tarja Pajula puh. 02-486 41 302 ja johtava hoitaja Eija-Liisa Vikström puh. 02-486 41 202 tai 02- 486410. Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tk.poytya.fi

 

Lähihoitajan sijaisuus

Hei, sinä lähihoitaja! Tule tekemään lähihoitajan sijaisuutta osastollemme. Sijaisuuden kesto on tällä hetkellä huhtikuun loppuun saakka. Työ on kolmivuorotyötä. Osastollamme on 28 potilaspaikkaa ja päivittäinen vaihtuvuus on suurta.

Olet hakemamme henkilö, jos sinulla on lähihoitajan opinnot suoritettuina tai olet opiskelija, joka on suorittanut yli 2/3 opinnoistaan hyväksytysti. Voit olla myös jonkin aikaa pois alalta ollut ammattilainen. Sijaisuus täytetään heti sopivan sijaisen löydyttyä. Haku tapahtuu Kuntarekryn kautta

Lisätietoja tehtävästä antavat osastonhoitaja Tarja Pajula puh. 02 – 48641 302 ja johtava hoitaja Eija-Liisa Vikström puh. 050 – 530 2194. Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tk.poytya.fi

 

Sairaanhoitajan sijaisuus osastolla

Hei, sinä sairaanhoitaja! Tarvitsemme osastolle sairaanhoitaja sijaisen mahdollisimman pikaisesti. Sijaisuuden kesto on tällä hetkellä tammikuun puoleenväliin, mahdollisesti pidempään. Potilaspaikkoja osastollamme on 28 ja päivittäinen vaihtuvuus on suurta. Työ on kolmivuorotyötä.

Toivomme, että sinulla on terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain 559/94 mukainen pätevyys. Sijaisuus täytetään heti sopivan sijaisen löydyttyä. Haku tapahtuu Kuntarekryn kautta.

Lisätietoja tehtävistä antaa osastonhoitaja Tarja Pajula puh. 02-486 41302 tai johtava hoitaja Eija-Liisa Vikström puh. 02-486 41 202 tai 050-530 2194 Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@tk.poytya.fi

 

Ruokapalvelutyöntekijän sijaisuus

Riihikosken terveyskeskuksen keittiöllä on tarjolla eripituisia sijaisuuksia.

Työtehtäviin kuuluvat erilaiset keittiötyöt, ruoanvalmistusta ja -jakelua, astiahuoltoa ja puhtaanapitoa.

Arvostamme alan koulutusta tai riittävää työkokemusta keittiötyöstä, keittotaito eduksi. Hygieniapassi vaaditaan.

Positiivinen asenne, hyvät yhteistyötaidot sekä oma-aloitteisuus ovat tehtävässä eduksi.

Yhteydenotot : Riitta Lehti riitta.lehti@tk.poytya.fi tai puh. 02- 48641 211

 

Talouspäällikön sijaisuus 27.12.2022 asti.

Etsimme Sinua taloushallinnon ammattilainen, joka haluat kääriä hihat ja ottaa haltuun laajan toimintakentän.

Keskeisiä työtehtäviä ovat kuntayhtymän taloushallinnon johtaminen kokonaisuudessaan,

kilpailutukset ja esihenkilönä toimiminen taloustoimiston ja ravintohuollon henkilökunnalle.

Talouspäällikkö kuuluu kuntayhtymän johtoryhmään ja toimii yhtymähallituksen sihteerinä.

Taloushallinnon osalta olet valmis tekemään monipuolisia työtehtäviä. Työ sisältää myös muita yleishallinnollisia tehtäviä, joista sovitaan osaamisen perusteella.

Perusterveydenhuollon toimintakentän tuntemus katsotaan eduksi.

Tarjoamme näköalapaikan uuden hyvinvointialueen valmisteluun kuntayhtymän osalta ja kannustavan työyhteisön.

Voit halutessasi tehdä myös osa-aikatyötä ja osittainen etätyö on myös mahdollista.
Työ edellyttää erinomaisia vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja. Kelpoisuusehtona on soveltuva ylempi- tai alempi korkeakoulututkinto ja kokemusta vaativista taloushallinnon tehtävistä.

Koeaika on 6 kk. Edellytämme tartuntatautilain 48 §:n rokotussuojaa.

Tervetuloa töihin Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymään!

 

Laitoshuoltajan sijaisuus ajalle 19.1. – 28.2.2022

Tarvitsemme pikaisesti ammattitaitoisen laitoshuoltajan sijaisuuteen Riihikosken terveysasemalle.

Työalueiseen kuuluu mm. vastaanotto-, tutkimus- ja toimistotiloja. Laitoshuoltajan työaika sijoittuu pääsääntöisesti arkipäiville, aamu- ja iltavuoroihin.

Kelpoisuusehtona on laitoshuoltajan ammattitutkinto. Hakijalta toivotaan aiempaa kokemusta terveydenhuollon laitoshuoltajan tehtävistä.

Lisätietoja tehtävästä antaa osastonhoitaja Tarja Pajula puh. (02) 486 41302 ja johtava hoitaja Eija-Liisa Vikström puh (02) 486 41202

Sijaisuus täytetään heti soveltuvan henkilön löydyttyä

 

Laitoshuoltaja

Tarvitsemme mukavaan joukkoomme uudeksi jäseneksi ammattitaitoisen laitoshuoltajan Riihikosken terveysasemalle.

Työalueeseen kuuluu mm. vastaanotto-, tutkimus- ja toimistotiloja. Työaika sijoittuu pääsääntöisesti arkipäiville, aamu- ja iltavuoroihin.

Kelpoisuusehtona on laitoshuoltajan ammattitutkinto. Eduksi katsotaan aiempi kokemus terveydenhuollon laitoshuoltajan tehtävistä. Hakijalta edellytetään eristyssiivousten hallitsemista.

Valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä kuntayhtymän käyttämän työterveyshuollon antama hyväksyttävä todistus terveydentilastaan. Toimessa käytetään koeaikaa.

Lisätietoja tehtävästä antaa johtava hoitaja Eija-Liisa Vikström puh.050 – 530 2194 ja osastonhoitaja Tarja Pajula puh. (02) 486 41 302

Hakemukset tulee toimittaa 4.2.2022 klo 12.00 mennessä sähköisesti Kuntarekryn kautta

 

 

Jalkaterapeutti ( 20 t/vk)

Haemme vakinaiseen työhön osa-aikaista jalkaterapeuttia (20 h/vk) moniammatillisen joukkomme täydentäjäksi. Työ on itsenäistä vastaanoton pitämistä. Tukenasi ovat muun muassa diabeteshoitajat, haavanhoitajat ja fysioterapeutit. Työ painottuu pääasiassa kliiniseen jalkaterapiaan, diabeetikoiden jalkojen hoitoon. Potilaillasi on jalkojen seurantaa tai hoitoa vaativia perussairauden aiheuttamia komplikaatiota, neuropatiaa, verenkierron heikentymistä, haavaumia tai muita varpaiden asento- ja kynsiongelmia.

Käytämmen Lifecare – potilastietojärjestelmää. Palkkaus määräytyy Sote-sopimuksen mukaisesti.

Kelpoisuusehtona on terveydenhuollon ammattihenkilöstä annetun lain (559/1994) mukainen oikeus käyttää tehtävään soveltuvaa asetuksella (564/94) säädettyä nimikesuojattua ammattinimikettä, jalkaterapeutti amk.

Ennen työn aloittamista valitun on esitettävä kuntayhtymän käyttämän työterveyshuollon antama hyväksytty lääkärintodistus terveydentilastaan. Kuntayhtymässä on käytössä koeaika.

Lisätietoja tehtävästä antaa johtava hoitaja Eija-Liisa Vikström puh. 050-530 2194 sekä diabeteshoitajat Virpi Sabell puh. 02 4864 1380 ja Satu Aaltonen puh. 02 4864 1381 (puhelinajat 12-12:30). Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@tk.poytya.fi.

Hakemukset tulee toimittaa 7.2.2022 klo 12 mennessä sähköisesti Kuntarekryn kautta.

astaanottamista esitettävä kuntayhtymän käyttämän työterveyshuollon antama hyväksyttävä todistus terveydentilastaan. Toimessa käytetään koeaikaa.

Lisätietoja tehtävästä antaa johtava hoitaja Eija-Liisa Vikström puh.050 – 530 2194 ja osastonhoitaja Tarja Pajula puh. (02) 486 41 302

Hakemukset tulee toimittaa 4.2.2022 klo 12.00 mennessä sähköisesti Kuntarekryn kautta

 

 

 

 

 

 

 

 

Avoin työhakemus

  Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä tarjoaa perusterveydenhuollon palveluja Auran ja Pöytyän asukkaille. Pääterveysasema ja vuodeosasto sijaitsevat Riihikoskella, muut toimipisteemme ovat Aurassa, Kyrössä ja Yläneellä. Toimiva palveluorganisaatiomme tarjoaa kuntalaisille monipuolisia perusterveydenhuollon palveluja jokaisessa toimipisteessä. Päivystystoiminta keskittyy pääterveysasemalle. Vuodeosastomme on luonteeltaan aktiivisen kuntoutumisen osasto, jossa potilaiden hoitoajat ovat suhteellisen lyhyitä ja vaihtuvuus suurta. Työpaikkamme on savuton 1.6.2011 alkaen.

  Tähdellä (*) merkityt kentät pakollisia.

  Nimi*

  Osoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Puhelin*

  Sähköposti*

  Liitä CV

  Työtehtävän nimi, johon haen

  Vapaamuotoinen hakemus

  ×