Tulosta sivu

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä


Keskus: 02 486 410
Sairaanhoidon neuvonta: 02 4864 1270
Hammashuollon neuvonta: 02 4864 1330

Outi Laitinen, puheterapeutti
Puheterapia-asioissa yhteys omalääkäriin. Yhteydenotto tapahtuu
sairaanhoidon neuvonnan ja ajanvarauksen kautta puh. 02 4864 1270

 

Puheterapia on  lääkinnällistä kuntoutusta, jossa tutkitaan ja kuntoutetaan puheessa, kielessä ja kommunikoinnissa ilmeneviä häiriöitä. Häiriöitä voi ilmetä esimerkiksi puheen tuotossa, puheen ymmärtämisessä, kiellisissä taidoissa tai äänessä. Tavoitteena on poistaa, lieventää ja ennaltaehkäistä häiriöitä mahdollisimman hyvän vuorovaikutuksen ja kommunikointikyvyn saavuttamiseksi.

Puheterapiapalvelujen muotoja ovat tutkimus, ohjaus, seuranta ja terapia. Puheterapian tarve sekä terapiajaksojen kesto ja tavoitteet arvioidaan yksilöllisesti ja sovitaan yhdessä perheen tai omaisten kanssa.

Puheterapeutti toimii yhteistyössä perheen, omaisten ja asiakkaan lähiympäristön kanssa. Päivähoidon ja muiden ammattikuntien kanssa tehtävä yhteistyö on osa puheterapeuttista kuntoutusta. Tarvittaessa puheterapeutti ohjaa hakeutumaan lisätutkimuksiin (esim. psykologin tutkimukset tai kuulon tutkimus).

Puheterapiaan ei tarvita erillistä lähetettä, mutta tavallisesti vastaanotolle ohjaudutaan terveydenhoitajan, lääkärin tai päivähoidon aloitteesta. Puheterapiapalvelut painottuvat alle kouluikäisten lasten kielellisten vaikeuksien tutkimiseen ja kuntoutukseen, mutta myös kouluikäisille ja aikuisille on saatavissa palveluita.

Puheterapiapalvelut ovat asiakkaalle maksuttomia.

Avoin työhakemus

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä tarjoaa perusterveydenhuollon palveluja Auran ja Pöytyän asukkaille. Pääterveysasema ja vuodeosasto sijaitsevat Riihikoskella, muut toimipisteemme ovat Aurassa, Kyrössä ja Yläneellä. Toimiva palveluorganisaatiomme tarjoaa kuntalaisille monipuolisia perusterveydenhuollon palveluja jokaisessa toimipisteessä. Päivystystoiminta keskittyy pääterveysasemalle. Vuodeosastomme on luonteeltaan aktiivisen kuntoutumisen osasto, jossa potilaiden hoitoajat ovat suhteellisen lyhyitä ja vaihtuvuus suurta. Työpaikkamme on savuton 1.6.2011 alkaen.

Tähdellä (*) merkityt kentät pakollisia.

Nimi*

Osoite

Postinumero

Postitoimipaikka

Puhelin*

Sähköposti*

Liitä CV

Työtehtävän nimi, johon haen

Vapaamuotoinen hakemus

Kirjoita koodi captcha

×